LE TOUR DE LANGKAWI 2019: HEBAHAN UMUM MENGENAI PENUTUPAN JALAN DAN LENCONGAN

Penganjur Le Tour de Langkawi (LTdL) 2019 ingin mengumumkan bahawa terdapat beberapa penutupan jalan dan lencongan yang akan dilaksanakan oleh Bahagian Trafik Polis Diraja Malaysia untuk semua jenis kenderaan bagi mengawal pergerakan perlumbaan LTdL 2019 bermula daripada 6 sehingga 13 April 2019, di 13 lokasi yang berbeza.

 

Orang ramai serta peminat sukan berbasikal yang bercadang untuk menyaksikan aksi perlumbaan LTdL atau menyertai aktiviti sampingan adalah dinasihatkan untuk:

 

  • Membuat perancangan awal dan menggunakan laluan alternatif atau pengangkutan awam.
  • Mematuhi arahan Polis Trafik dan tanda-tanda lalu lintas untuk keselamatan serta aliran lalu lintas yang lancar.

 

Butiran penutupan jalan yang akan dilaksanakan adalah seperti jadual di bawah.

 

Untuk sebarang maklumat lanjut, sila layari laman web LTdL 2019 di www.ltdlangkawi.my atau media sosial @ltdlangkawi (Facebook, Twitter dan Instagram).

Read more ...

LE TOUR DE LANGKAWI SAMBUT PENYERTAAN SEMULA RESORTS WORLD GENTING! 

 

 

 

Le Tour de Langkawi 2019 (LTdL 2019) ingin menjemput semua rakyat Malaysia untuk menyertai keseronokan dan kemeriahan perlumbaan LTdL 2019 di Resorts World Genting, destinasi pelancongan utama Malaysia yang telah secara rasminya kembali sebagai “Queen Stage” pada Peringkat 4 perlumbaan ini.

 

Untuk makluman, para pelumba akan memulakan pendakian paling mencabar mereka pada Selasa, 9 April 2019 dan akan memasuki Resorts World Genting melalui arah Ulu Yam ke Batang Kali dan perlumbaan akan tamat di puncak Genting Highlands.

 

Bagi memastikan perjalanan yang lancar buat semua peminat dan pengunjung ke Resorts World Genting sepanjang perlumbaan berlangsung, berikut adalah beberapa panduan penting untuk makluman semua:

Read more ...

LE TOUR DE LANGKAWI WELCOMES BACK RESORTS WORLD GENTING! 

 

Le Tour de Langkawi 2019 (LTdL 2019) would like to invite all Malaysians to join in the fun and excitement of the LTdL 2019 race at Resorts World Genting, Malaysia’s premier holiday destination which has officially returned as the “Queen Stage” in the Stage 4 of the event.

 

Riders will begin their most challenging climb on Tuesday, April 9, 2019 and the peloton will be entering Resorts World Genting from the Ulu Yam to Batang Kali entry and ending the race at the peak of Genting Highlands.

 

In ensuring a smooth travel for all cycling fans and visitors to Resorts World Genting throughout the race period, below are some tips to facilitate their movements up and down the hill:

 

Read more ...
Don't forget follow us via: